Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hells Angels trekken naar het Oosten

  •  
30-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
HellsAngels2_klein.jpg
De criminele motorclub gebruikt de Balkanroute als nieuwe handelspoort voor drugs uit Azië
De Hells Angels breiden in rap tempo uit naar Oost-Europa. Dat meldt Europol, de Europese politieorganisatie. De motorclub heeft greep op belangrijke knooppunten in de smokkelroutes voor drugs, vooral in Turkije en Albanië.
De Hells Angels hebben hechte relaties aangeknoopt met lokale criminele motorbendes in onder meer Bulgarije en Roemenie. Turkije is de nieuwe spin in het web geworden. Via de Balkanroute kunnen nu vele drugs uit Afghanistan en het Midden-Oosten Europa bereiken. Europol spreekt op haar website van een ‘extreem snelle’ ontwikkeling. De lokale politie in de Oost-Europese landen is niet op de hoogte van de precieze aantallen van de lokale motorclubs met wie de Hells Angels samenwerken. Europol heeft de nationale politiekorpsen nu de opdracht gegeven in kaart te brengen welke clubs in Oost-Europa crimineel zijn en welke gezelschapsmotorclubs zijn. Ook samenwerking met Noord en West-Europese landen vindt Europol noodzakelijk om een plan van aanpak op te stellen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.