106

Hema biedt ontslagen moslima baan ‘zonder contact met klanten’

Belgisch filiaal van winkelketen ontsloeg de vrouw vanwege het dragen van een hoofddoek. Bedrijf erkent dat ze het niet eerst hadden moeten toestaan. De vrouw heeft nu zelf bedankt

De uitzendkracht die bij de Belgische tak van Hema ontslagen werd vanwege het dragen van een hoofddoek, krijgt nu een andere baan aangeboden binnen de winkelketen. De Hema liet dit vrijdag weten, zo meldt dagblad De Pers. De vrouw mag haar hoofddoek blijven dragen. Ze krijgt een functie waarbij ze geen contact heeft met klanten.

De winkelketen geeft toe dat ze door de hoofddoek eerst toe te staan en nadien niet meer, onjuist heeft gehandeld, aldus De Pers. De vrouw mag in haar nieuwe functie haar hoofddoek ophouden. De keten biedt haar een functie aan waarbij er geen contact is met de klanten, zegt Jan Coppejans van Hema België.

De vrouw die werkte in een filiaal van de Hema in het Belgische Genk had de filiaal-leiding om toestemming gevraagd en had die in eerste instantie ook gekregen. Na herhaalde “veel negatieve reacties van klanten” werd zij gevraagd de hoofddoek weer af te doen. Toen ze dit niet wilde, werd haar contract niet verlengd.

De Belgische omroep VRT meldt dat de vrouw deze keer zelf heeft bedankt.

Foto-cc: Squonk11

Geef een reactie

Laatste reacties (106)