32

Hema prefereert Hitlergroet boven naakte vrouw

Niet alle taarten met fotoafdruk worden door de Hema geleverd, een hitlergroet is echter geen probleem

Twee kunstenaressen, die een tentoonstelling wilden maken over ‘smaakvolle en smakeloze taarten’, zijn verbaasd over welke taarten de Hema wel en welke het bedrijf niet wilde maken.


Dat meldt het TCTubantia. Ze bestelden zeven fototaarten bij Hema-filialen in Enschede en Deventer. Drie van de vier bestellingen kwamen niet door de selectie. Een taart met een plaatje van een wijdbeens zittende vrouw met een hartje voor haar schaamstreek werd afgekeurd, terwijl een foto van eenman die een hitlergroet bracht geen probleem bleek. Ook tompoucen met de tekst: ‘de  islamitische cultuur is achterlijk’ werden wel geleverd. Kunstenares Loes Ten Anscher:

We willen niet provoceren, of Hema-bashen. Maar er lijken steeds meer dingen ‘gewoon’ te worden, die vroeger echt not done waren. We wilden daarom eens zien hoe een gewoon, fatsoenlijk bedrijf als de Hema daar eigenlijk mee omgaat.

Judy op het Veld van de Hema noemt de twee genoemde afbeeldingen die werde geweigerd in het AD ‘grijs gebied’, maar, “Afbeeldingen van een wijdbeens zittende vrouw rieken naar porno.”

De geweigerde taarten zijn door de kunstenaressen alsnog in gips gemaakt en aan de tentoonstelling toegevoegd.

Geef een reactie

Laatste reacties (32)