16

Henk Krol tijdelijk terug de Tweede Kamer in

Ondanks controverses rondom zijn persoon staat het 50PLUS-bestuur unaniem achter de tijdelijke terugkeer van Henk Krol in het parlement

Terwijl Henk Krol eerder nog zijn Kamerlidmaatschap opgaf toen bleek dat hij de pensioenpremies voor zijn personeel bij de Gay Krant niet volledig had afgedragen, keert hij nu, weliswaar tijdelijk, terug in de stoelen van 50PLUS in de Tweede Kamer. Het bestuur van de partij staat unaniem achter zijn Haagse comeback.


Krol kan terugkeren omdat het Kamerlid Martine Baay zich te ziek voelt om te werken en er een opvolger diende te worden gekozen. De oorspronkelijke Kamerfractie viel eerder dit jaar door een ruzie uiteen waardoor er twee 50PLus-fracties ontstonden. 

Maurice Koopman, vicevoorzitter van 50PLUS:

We zijn niet naïef en weten wat over Krol wordt geschreven. Maar de facto was het niet meer dan iemand die personeel voorhield: of stapje terug of failliet. Daar is het nodige op aan te merken, maar het maakt Krol nog geen crimineel.

Henk Krol is zelf erg blij met zijn terugkeer in Den Haag ook omdat hij ouderen weer een stem kan geven. Van zijn eerdere vertrek uit de fractie heeft hij spijt maar HIJ ‘wilde destijds niet kleven aan het pluche’. Krol blijft ook lid van de Eindhovense gemeenteraad namens de fractie van Ouderen Appèl.

Een Kamerlid heeft maximaal 16 weken om terug te keren in de Kamer. Krol gaat ervan uit dat zij voor die tijd teruggekeerd is, al weet hij niet wat hij zal gaan doen mocht het Kamerlid Martine Baay ook dan nog ziek thuis zijn. Al is dat wel de vraag die leeft bij de achterban van 50PLUS.

Bron: Algemeen Dagblad Henk Krol tijdelijk terug in Tweede Kamer voor 50PLUS

Geef een reactie

Laatste reacties (16)