Laatste update 22 juli 2016, 12:23
30

Hero Brinkman gaat het nog eens proberen

Oud-PVV-Kamerlid richt weer nieuwe partij op ... One issue-partij moet zich richten op ondernemers

Oud-PVV-Kamerlid Hero Brinkman wil weer de politiek in. Dat zegt hij in een interview met de Volkskrant. Hoewel hij bij de politie blijft werken, kan hij het naar eigen zeggen niet laten politiek actief te blijven. Brinkman wil zich richten op één specifieke groep: kleine ondernemers en zelfstandigen.

De oud-PVV’er zegt dat hij het zakelijk gezien eigenlijk niet zou moeten doen, maar “ik sta ook ergens voor”. Met de politie heeft hij afgesproken dat hij zich kan mengen in het politieke debat en dat hij verder kan met de oprichting van zijn one issue-partij. Brinkman denkt een gat in de kiezersmarkt gevonden te hebben. Over de groep die hij wil bedienen zegt hij:

Iedereen weet dat de kleine ondernemers een land uit de recessie kunnen trekken. Maar zij hebben het meeste last van de bureaucratie, de belastingen, van de hoge btw en van de idioot dure benzine. Wie staat er op voor die groep? Niemand.

Naar eigen zeggen heeft hij een groep mensen om zich heen van ‘teleurgestelde VVD’ers en PVV’ers’ die al maanden bezig zijn met het opzetten van zijn niuewe partij. Hij wil in 2015 meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen en zo in de Eerste Kamer komen. Mocht het kabinet voortijdig vallen, dan zal hij ook meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Wat hem bezielt? Brinkman verklaart:

Het zit in me. Elke politicus heeft dezelfde drijfveer: het eigen land beter maken. Ik ben 22 jaar politieman geweest en heb daar bepaalde ervaringen opgedaan die ik kan gebruiken. Daar kan ik wat betekenen. Ik hou van dit land.

Eerder richtte Brinkman nog de Onafhankelijke Burgerpartij op. Later deed de partij samen met Rita Verdonks’ Trots op Nederland, als het Democratisch Politiek Keerpunt, kortweg: DPK, mee met de Tweede Kamerverkiezingen. Ze wisten echter geen zetel te behalen. Brinkman bleef steken op 5679 voorkeurstemmen, zijn partij DKP kreeg er in totaal 7363. TON liet in november weten dat de fusie tussen de partijen van de baan was. Namens zijn eigen Onafhankelijke Burgerpartij (OBP) zit Brinkman in de Provinciale Staten van Noord-Holland.

Begin deze maand kwam Brinkman nog in opspraak nadat hij had getwitterd dat de Russische president Poetin ‘het heen en weer kan krijgen’. Ook schreef hij dat een Russische diplomaat gewoon z’n kind niet moet slaan. Een woordvoerder van de politie liet weten dat de tweet van Brinkman door de leiding besproken zou worden en dat daarna besproken zou worden ‘hoe verder’. Er zijn namelijk ‘bepaalde dingen die wel en niet kunnen’, aldus de woordvoerder.

De Volkskrant: Hero Brinkman komt met nieuwe politieke partij

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (30)