49

Het achterlijke taboe op borstvoeding

Columniste Trouw beschrijft vernederende ervaring ... Doutzen Kroes voert opnieuw foto-actie

Moeders mogen hun baby’s niet in het openbaar voeden, althans niet in het ‘vrije’ Westen. Trouw-columniste Marjolijn van Heemstra doet haar relaas: “Er heerst een nieuwe preutsheid”.

BreastfeedingBorstvoeding geven is een regelrecht taboe, schrijft Marjolijn van Heemstra in Trouw. In een café had haar baby plots honger. Dus knoopte ze haar blouse open en gaf het kind de borst. Het leidde tot geschrokken reacties.

Mannen begonnen te nerveus te kuchen, kinderen te giechelen, de ober durfde de cappuccino die ik besteld had niet naar tafel te brengen, ik zag hem langzaam inzakken op de bar. Dat ik mijn best deed baby en borst zo goed mogelijk weg te moffelen onder een doek hielp weinig, het hele café was zich plaatsvervangend aan het schamen. Ik geloof niet dat ik me ooit zo onfatsoenlijk heb gevoeld.

Van Heemstra schrijft dat lotgenoten elkaar treffen op fora en tips uitwisselen. Er rijst ook verzet tegen de nieuwe preutsheid en topmodel Doutzen Kroes voert actie tegen het taboe op borstvoeding. In februari liet ze zich al zogend fotograferen voor Vogue en zondag publiceerde ze een foto waarop ze kolft. “Dagelijkse routine,” zet ze erbij. “Ik promoot borstvoeding, het is het beste voor je baby.”

cc-foto: Benjamin Magana

Geef een reactie

Laatste reacties (49)