40

Het ‘koffertje’ voor 2010 staat klaar

Het begrotingsakkoord is bereikt. Het kabinet wil 3,2 miljard aan structurele bezuinigingen doorvoeren

Het demissionaire kabinet heeft vrijdag een begrotingsakkoord bereikt, meldt de NOS. Het is het kabinet gelukt om 3,2 miljard bij elkaar te schrapen voor structurele bezuinigingen. Op Prinsjesdag wordt duidelijk waarin precies gesneden wordt.

De financiële huishouding is op orde en bevat geen nieuwe tegenvallers. Er is zelfs sprake van een verbetering van ruim 1,5 procentpunt van het begrotingstekort. Daarmee voldoet het kabinet aan de Europese eis om het tekort met minstens driekwart procent terug te dringen.

Update 15.15 Demissionair minister van Financiën, Jan Kees de Jager, zegt na afloop van de ministerraad dat “de overheid vooral in eigen vlees gaat snijden”. Het demissionair kabinet heeft deze keuzes genomen om de burger veel mogelijk te ontzien, voordat ze de begroting ‘schoon en netjes overdraagt aan de volgende regering’.

Update zaterdag 28 augustus

Zaterdag lichtte het demissionaire kabinet een tipje van de sluier op. De sigarettenaccijns wordt opgehoogd met 25 cent per pakje. Ook wordt geld bespaard op salarissen van ambtenaren en op de toeslag voor kinderopvang. 

Nu.nl: Kabinet bereikt akkoord over begroting
NOS: Kabinet eens over begroting 2011

cc-foto: tdietmut

Geef een reactie

Laatste reacties (40)