Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het proefballonnenoffensief van de VVD en boerka's in Amsterdam

  •  
28-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
keejole7
Kee & Van Jole, het commentaarduo dat iedere woensdag aanschuift bij De Nieuws BV om te praten over de politieke waan van de dag, bespreekt deze week de proefballonen van de VVD en de houding van burgemeester Halsema ten opzichte van het boerkaverbod.
Peter Kee, parlementair redacteur voor onder andere Pauw, legt uit dat de VVD inzet op een nieuwe koers waarbij zelfspot een belangrijk ingrediënt is. Van Jole constateert dat de proefballonnenactie er op neerkomt dat de partij in het frame van de tegenstander stapt. “Als mensen zeggen dat de VVD uit boeven bestaat ga je de Kamerleden ook niet in een streepjespak laten rondlopen.”
Daarna gaat het over handhaving van het boerka-verbod, of liever gezegd de niet-handhaving daarvan in Amsterdam. Kee vindt het maar vreemd dat de stad zelf bepaalt welke regels gelden. Van Jole werpt tegen dat de stad dat altijd al heeft gedaan en met veel succes.
Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS , iTunes of Stitcher.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.