Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het vrouwenprobleem van de VVD

  •  
18-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
keejole2
De VVD is niet in staat geschikte vrouwen te vinden voor de te vullen ministersposten. Dat onthulde parlementair journalist Peter Kee bij De Nieuws BV in de wekelijkse politieke analyse Kee en Van Jole. Hij somde een heel lijstje namen op van vrouwen die afzien van de functie. Joop-eindredacteur Francisco van Jole stelt dat een partij die niet in staat is bekwame vrouwen te vinden voor ministersposten ook niet in staat is het land goed te regeren. Hij reageert ook op de benoemingen die rondzingen. “Halbe Zijlstra op Buitenlandse Zaken. Diplomatiek is toch niet het eerste woord dat bij je opkomt bij die man. Terwijl de VVD eerder al Rosenthal dat departement bijna liet verwoesten. En Wiebes op Economische Zaken? Als je de Belastingdienst om zeep kunt helpen dan moet dat ook wel met de economie lukken.”
Het CDA en D66 komen daarna uitvoerig ter sprake. Van Jole: “Maar let ook op de vergeten Kamerleden die hun carrièrekansen nu zien stranden. Zij kunnen straks het kabinet laten vallen en zo alsnog de geschiedenisboekjes halen.” Kee is het opvallend genoeg op dat punt eens eens met zijn tegenhanger.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.