88

Het was niet Gretta’s telefoon die overging bij dodenherdenking

Volgens eerdere berichten verstoorde Duisenberg's gsm de 2 minuten stilte voor dodenherdenking. Dat kan niet, want die was eerder gestolen

Wat is er nu echt gebeurd met Gretta Duisenberg op 4 mei in het Amsterdamse restaurant L’Entrecote et Les Dames?, vraagt De Volkskrant vrijdag. Verschillende media, waaronder Joop, hadden op 4 mei bericht dat Duisenberg rumoer had veroorzaakt tijdens de twee minuten stilte op dodenherdenking. Dit was naar aanleiding van een twitterbericht dat nu niet blijkt te kloppen, zo erkent ook de auteur van het bericht Alexander Bakkes, die bovendien partijdig blijkt.

Op de bewuste woensdagavond twitterde Bakkes:

Driemaal raden wie er door de twee minuten stilte heen telefoneert? Gretta Duisenberg, door het hele restaurant uitgefloten #scène #4 mei.” 

Bakkes, vrijwilliger bij Amsterdam FM en een met journalistieke ambities, rook een mooie primeur, zo schrijft de Volkskrant. Maar het bericht klopte niet. Het was de telefoon van een toerist die rinkelde, en Gretta die daarna praatte. Haar eigen gsm was gestolen tijdens een beroving eerder die dag. Hij verwijderde het bericht, maar toen was dat al overgenomen door allerlei landelijke media. Zij zagen in ‘journalist’ Bakkes een objectieve waarnemer. Maar hij is de zoon van Wilmar Te Winkel, eigenaresse van het Amsterdamse restaurant l’Entrecôte et les Dames, waar hij ook werkt.
Lees meer bij de Volkskrant: Wat gebeurde er nou echt met Gretta Duisenberg op 4 mei?

Geef een reactie

Laatste reacties (88)