27

Het Wetenschappelijk Bureau van de PVV

'Iedere Nederlander is op zijn of haar manier wetenschapper'

Uit het niets is een site opgedoken van het Wetenschappelijk Bureau van de PVV. Het bureau dat bevolkt wordt door een keur aan curieuze medewerkers wil af van de traditionele methodes van wetenschap.

Zo is er de medewerker dr. ir Lale Pahmuk:

Was vanaf 1994 vice-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Was in die rol nauw betrokken bij het onderzoek naar de Bijlmerramp, de vuurwerkramp, de scheiding van Jan en Yolanthe en de Schipholbrand. Is tevens een wereldvermaarde specialist in ramptoerisme

Het bureau komt met baanbrekende onderzoeken en resultaten zoals ‘Polen nemen Nederland over in 2038’, een rapport vol inventieve rekenmethodes op basis van keiharde CBS-cijfers.

Ook zijn er nieuwe innovatieve benaderingen ontworpen voor schijnbaar onoplosbare problemen als bijvoorbeeld de staatsschuld. Het bureau heeft doorgerekend wat het verkopen van de Nederlandse kunstcollectie zou opleveren:

Het rapport identificeert in totaal 297,156 unieke kunstwerken die relatief eenvoudig verkocht kunnen worden. De opbrengst bij veiling plus de besparingen op huisvesting en verzekering zouden uitkomen op nogmaals euro 350 miljard. “Musea trekken alleen buitenlanders, dus we gaan die kunstwerken niet echt missen”, aldus het WBvdPVV.

Het bureau maakt ook gebruik van geavanceerde nieuwe wetenschappelijke inzichten als crowdsourcen en wisdom of the crowds.

Het WBvdPVV is op zoek naar wetenschappelijk talent.
U doet onderzoek naar sociaal-maatschappelijke problemen en komt tot geruchtmakende resultaten en inspirerend advies.
U bent bekend met boeken.
U heeft een voltooide vmbo-opleiding en een minimum aan drie jaar ervaring bij een onderzoeksinstituut.
En tot slot: u bent die spin in het web die de trillingen van de maatschappij perfect aanvoelt, en snel toeslaat om een zwarte vlieg te verorberen!

Bezoek de site van het Wetenschappelijk Bureau van de PVV en mis de vragenrubriek niet.

Geef een reactie

Laatste reacties (27)