Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hillen: Machtsstrijd CDA was belangrijker dan de inhoud

  •  
25-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Hillen_300_01.jpg
Tijdens de formatie was het CDA alleen bezig met de strijd, niet met de inhoud ...Hans Hillen vindt het vertrek van Ab Klink een groot verlies voor het CDA
Hans Hillen zegt dat de discussie in het CDA tijdens de formatie uiteindelijk niet ging op de inhoud, maar om wie de macht heeft in de partij. Dat zei hij zaterdag in radioprogramma Tros Kamerbreed.
Het meest rampzalige aan die periode vindt Hillen, die nu minister van Defensie is, het vertrek van Ab Klink. De mede-onderhandelaar van Maxime Verhagen haakte tijdens de formatie af omdat hij niet verder wilde onderhandelen over de samenwerking met de PVV.
Hillen die achter Verhagen bleef staat zegt in het radioprorgramma dat de politieke afstand tussen Klink en hem ‘bijna nul is’. Hij noemt Klink ‘een van de grootste denkers’ die het CDA de laatste jaren heeft voortgebracht. Tros Kamerbreed: Hillen: discussie in CDA ging om de macht
cc-foto: Pietplaat

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.