Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hilversum vreest kaalslag

  •  
07-08-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
hsum_300.jpg
Minderheidskabinet richt vizier op publieke omroep … Minder zenders … Honderden of zelfs duizenden banen dreigen te verdwijnen … Gemeente vergelijkt situatie met massa-ontslag bij Organon in Oss
“Er is veel onrust in Hilversum en de zorgen zijn groot”, zegt Ton. F. van Dijk, oud-netcoordinator van de Publieke Omroep in de Volkskrant. Honderden of zelfs duizenden banen dreigen op de schop te gaan als een minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV er komt.
Dat is ook niet zo gek, als je ziet wat deze partijen met de omroep willen. Dat is draconisch”, zegt Van Dijk in de Volkskrant. Ook voor de programma’s hebben de plannen van de VVD, CDA en PVV grote gevolgen. 
Mogelijk verdwijnt er een tv-net. De PVV wil nog verder gaan en drie tv-netten terugbrengen naar een. Ook wil die partij alle zes publieke radiozenders uit de ether halen. De VVD is iets gematigder en twee tv-netten en vier radiozenders behouden. Het CDA heeft gezegd niet uit te sluiten te gaan snijden in de publieke omroep.
In een brief naar Ivo Opstelten vergelijkt de gemeente Hilversum de bezuinigingen met de situatie rond het voormalig Organon. Daarbij verwijst ze naar een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam dat elke voltijdbaan die bij de omroepen verdwijnt, nog eens anderhalve baan bij toeleveranciers kost. Het zou dan gaan om 7.500 banen die verdwijnen.
Persbericht Gemeente Hilversum
cc-foto: Bert Kommerij

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.