63

Hilversumse onderneemster aangevallen door racisten

In Hilversum heeft een groep racistische mannen een onderneemster van Surinaamse afkomst aangevallen. Op een video, gemaakt en verspreid door de mannen zelf, is te zien en te horen hoe de vrouw wordt uitgescholden en belaagd. De vrouw houdt de mannen met een bezemsteel op afstand. Het is niet de eerste keer dat de vrouw belaagd wordt door deze groep mannen, een groep berucht voor het racisme en agressief gedrag.

Op de video is duidelijk te horen wat de mannen naar de vrouw roepen: ‘Kankernegerin’ en ‘kankerzwarte’ en ‘kankeraap, ga lekker je boom in’. Aan het eind van de video valt een van de mannen de vrouw aan. Vorige week donderdag kreeg de onderneemster, eigenaar van een ijssalon en Surinaams eethuis Gilly Emanuels, de mannen ook al op haar dak. Toen gooiden zij de vrouw een mandarijn in haar nek toen ze met haar driejarige kind haar winkel in wilde. Op Facebook schrijft ze dat nu de maat vol was en daarom met een bezemsteel de mannen wilde verjagen.

Emanuels krijgt na haar verhaal steun van buurtbewoners. Ook zij kampen met het straatterreur van de mannen, iets dat al enkele jaren gaande is. Volgens de buurtbewoners is het altijd dezelfde groep mannen en jongens, maar laten de autoriteiten het afweten. Burgemeester Pieter Broertjes heeft inmiddels laten weten dat zowel de politie als de gemeente inderdaad steken hebben laten vallen.

Bron: De Gooi- en Eemlander

Geef een reactie

Laatste reacties (63)