19

&… Hirsch Ballin: Open zijn over PVV-verleden

Wereldomroep neemt afscheid van Nederlandse luisteraar ... De Russische wandeling ... Hollande in milieuvriendelijk auto ... The Dictator steunt Mitt Romney & meer

Meer nieuws van vandaag


Open zijn over PVV-verleden – Het CDA kan alleen op krachten komen als de leden zich eerlijk verhouden tot wat er met de PVV is gebeurd. Dat zei CDA-prominent Ernst Hirsch Ballin woensdag in Nieuwsuur. “Zwijgen leidt niet tot eendracht.” Hij reageerde op kandidaat-lijsttrekker Henk Bleker, die vindt dat CDA’ers het verleden met de PVV niet moeten blijven oprakelen. (Nieuwsuur)

PvdA wil importverbod voor producten met eieren uit legbatterij – Het mag niet meer in Europa, toch worden in producten als koek, pasta, shampoo, mayonaise en tandpasta nog steeds massaal eieren uit legbatterijen verwerkt. De PvdA wil dat een halt toeroepen, en gaat demissionair staatssecretaris Henk Bleker van landbouw vragen een importverbod in te stellen voor producten waar illegale eieren in zitten. Het verbod op de legbatterij geldt sinds januari dit jaar, maar wordt vooral in Italië, Spanje, Polen, België en Griekenland slecht nageleefd. (Volkskrant)

Wereldomroep zegt Nederlandse luisteraar vaarwel –  De Wereldomroep neemt de komende twee dagen afscheid van zijn Nederlandstalige radioluisteraars. Op donderdagavond om 22.00 uur gaat een 24-uurs marathonuitzending van start waarin voor de allerlaatste keer wordt teruggeblikt en vooruitgekeken. (Metro)

Mysterie gedumpte konijntjes opgelost – De konijntjes die gedumpt waren in de dierenweide De Eelderbaan in Groningen zijn niet toegetakeld door een hond of door mensen, maar gebeten door een ouder konijn. Dat zegt de eigenaar van het moederkonijn, Moniek ten Hove uit Groningen. Ze wist niet dat het konijn drachtig was, en had het oudere konijn daarom niet op tijd uit het hok gehaald. Dat konijn beet bij vier jonkies een stuk van de oren. Toen de konijntjes oud genoeg waren, bood Moniek ze gratis aan op internet. Ze vermoedt dat de vrouw die de vijf konijntjes opgehaald heeft, er vier heeft gedumpt in de dierenweide. De konijntjes zijn inmiddels opgevangen in knaagdierenopvangcentrum Snuitje in Wittewierum. (RTV Noord)

De Russische wandeling – Er is in Moskou de afgelopen dagen een nieuwe vorm van protest tegen de – kersverse, maar niet zo nieuwe – president Poetin ontstaan: de Russische wandeling. Volkskrant-correspondent Arnout Brouwers beschrijft deze nieuwe protestvorm. (Volkskrant)

Hollande in milieuvriendelijke Citroën naar inauguratie – François Hollande wil tijdens zijn inauguratie als president van Frankrijk zijn groene kant laten zien. Hij zal daarom in een milieuvriendelijke auto van het merk Citroën de rit over het Champs-Elysées maken. Dat heeft een woordvoerder van de autofabrikant bekendgemaakt. (Volkskrant)

Vierde bank van Spanje wordt genationaliseerd – De Spaanse overheid wordt de grootste aandeelhouder van de Spaanse bankengroep BFA en zijn in moeilijkheden geraakte dochter Bankia, de op drie na grootste bank van het land. Dat maakte de regering woensdag bekend. De regering heeft een indirect belang genomen van 45 procent in Bankia en beloofde de kredietverstrekker financieel uit de brand te helpen. (Volkskrant)

Zonnestudio’s weigeren zonnebankverslaafde – De Amerikaanse vrouw die in een klap wereldberoemd werd door haar zonnebankverslaving, wordt geweerd bij verschillende zonnestudio’s. De vrouw geeft de bedrijven een slechte naam, aldus de solaria. (RTL)

‘The Dictator’ steunt Mitt Romney – Admiraal-Generaal Aladeen, het nieuwe typetje van komiek Sacha Baron Cohen, heeft zijn steun uitsproken aan de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney. “Ik geef mijn volle steun aan Mitchell Romney”, riep hij het tijdens een persconferentie in het Waldorf Astoria-hotel in New York. “Hij heeft alles in zich om een geweldige dictator te zijn. Hij is ongelooflijk rijk, maar betaalt geen belastingen.” (AD)

Geef een reactie

Laatste reacties (19)