Laatste update 18:37
112

Lichaam Anne Faber gevonden

Update 18.18

Het lichaam van Anne Faber is gevonden. Dat heeft het Openbaar Ministerie en de gemeente Zeewolde zojuist bekend gemaakt in een persconferentie. Het lichaam werd gevonden nadat er op een specifieke plek bij het Mulderpad in Zeewolde werd gezocht, op basis van een tip van Michael P. die op het moment vastzit voor betrokkenheid bij de vermissing en dood van Anne Faber. Uit forensisch onderzoek blijkt dat het inderdaad gaat om het lichaam van Faber.

Omdat het nog onduidelijk is wat er precies met haar is gebeurd, wordt er nog verder onderzoek gedaan.

De oom van Anne Faber, die namens de familie sprak, zegt dat ‘verdriet en pijn’ op dit moment overheersen, maar dat er nog veel vragen zijn. ‘Wat is er met Anne gebeurd? Waarom liep deze man vrij rond? Had deze verschrikkelijke gebeurtenis voorkomen kunnen worden?’

Bron: NOS, AD

Eerder

In de zaak van de vermiste Anne Faber komt iedere keer de vraag op: hoe kan het dat Michael P. vrij rondliep? P. Pleegde in 2010 een reeks gruwelijke delicten waar hij voor was veroordeeld. Zo verkrachtte hij in 2010 twee minderjarige meisjes meerdere keren, onder bedreiging van een wapen. Daar bleef het niet bij: hij stal ook hun identiteitsbewijs en bedreigde hen: hij zou hun “koud maken” als ze zouden praten over de verkrachtingen. Ook pleegde hij in de maanden hierop vijf gewelddadige berovingen.

Toch liep hij op 29 september 2017, de dag dat Anne Faber vermist raakte, vrij rond. Hoe kon dat toch? In DWDD spreken strafrechtadvocaten Lucy Oldenburg en Richard Korver over tbs in Nederland.

Donderdag is een specifiek deel van een natuurgebied afgezet. De politie vermoedt dat het lichaam van Anna Faber daar verborgen is.

Geef een reactie

Laatste reacties (112)