Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoera! Zeker zes Polare-winkels gered

  •  
20-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
polare300_01.jpg
Boekhandels worden overgenomen door collectief van boekhandelaren
Zes voormalig Polare-boekhandels zijn gered. Ze worden overgenomen door het zogenaamde Kwaliteitsboekhandelaren Collectief. Boekondernemers en vestigingsmanagers zijn hierin een samenwerkingsverband aangegaan om de winkels te kunnen redden. Het gaat om de winkels in Almere, Den Bosch, Groningen, Leeuwarden en Maastricht. Het lot van de vestigingen in Den Haag, Leiden, Nijmegen en Utrecht staat nog niet vast: daar wordt nog gesproken met de curator en de verhuurders.
Eerder werd al bekend dat de vestiging van de Rotterdamse Polare een doorstart gaat maken. De boekwinkel gaat door onder de oude naam Donner en verhuist naar een andere locatie. Eind mei trekken ze in in het oude pand van de ABN Amro aan de Coolsingel. Daar wordt alleen de begane grond gehuurd, de nieuwe winkel zal een flink stuk kleiner zijn dan de ruimte aan de Lijnbaan. De vijf boekverkopers achter het initiatief ‘Donner moet blijven’ hebben maandagochtend overeenstemming bereikt met de curator. 
De boekwinkelketer Polare werd in februari officieel failliet verklaard. 
cc-foto: FaceMePLs

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.