Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoge Commissaris VN: verontrustend xenofoob klimaat in Europa

  •  
19-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-06-19-om-21.51.13
Filippo Grandi, de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (VN) zegt zich zorgen te maken over het ‘xenofobe klimaat’ in Europa. Dat heeft hij gezegd tijdens een interview met het Franse AFP.
In het interview zegt Grandi:
"Het is de verantwoordelijkheid van politici om uit te leggen dat immigratie, of bepaalde aspecten daarvan, kan bijdragen aan de ontwikkeling van samenlevingen en dat vluchtelingen behoefte hebben aan bescherming. Ze vormen ook geen probleem, maar vluchten weg van gevaarlijke plekken. "
"Wie het tegenovergestelde doet en de publieke opinie opzweept tegen de vluchtelingen en de migranten creëert een klimaat van xenofobie dat in het Europa van vandaag zeer verontrustend is."
Wat het Europese vluchtelingenbeleid betreft, hoopt Grandi dat er een ‘collectieve en collegiale’ verdeelsleutel kan worden bedacht, zodat het opvangen van de meeste vluchtelingen niet langer de taak wordt van slechts een klein aantal landen, ‘terwijl de anderen de grenzen dichtgooien’.
Bron: De Morgen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.