28

Holleeder wordt columnist bij Nieuwe Revu

Aast Nieuwe Revu op columns over georganiseerde misdaad uit de oude doos?

Holleeder gaat wekelijks een column schrijven in Nieuwe Revu. Zijn eerste column zal 5 september in het weekblad verschijnen. Nieuwe Revu is een contract van een half jaar met Holleeder aangegaan. In zijn wekelijkse column zal hij verslag doen van zijn dagelijks leven. Ook zijn belevenissen en gebeurtenissen in de gevangenis zal hij uit de doeken doen. Als de column een succes wordt, wordt de samenwerking verlengd tot een jaar, laar Nieuwe Revu weten.


Dinsdag werd bekend dat Willem Holleeder in gesprek is met Nieuwe Revu over een baan als columnist. Hoofdredacteur Erik Noomen gaf te kennen dat er onlangs een gesprek is geweest en dat er voorstellen over en weer zijn gegaan.

Volgens Noomen lagen de voorstellen nog ver uit elkaar om tot een akkoord te komen. “Maar er wordt nog onderhandeld”, aldus Noomen. Het blad en Holleeder lijken er na gisteren toch snel uitgekomen te zijn.

Holleeder is sinds zijn terugkeer in de maatschappij misschien nog wel beroemder dan hij al was. Vlak na zijn vrijlating kon je op Twitter berichten lezen van mensen die op de loer lagen bij de beruchte Amsterdamse cafés. Holleeder’s nep-account op Twitter trekt inmiddels zo’n 67.000 volgers.

De Wereld Draait Door schetste in een parodie Holleeder’s eerste dagen in Amsterdam. Hij zou nog wat moeten wennen aan de georganiseerde misdaad 2.0. De OV-chipkaart, Ping, Whatsapp zijn nieuw voor hem. En ontvoeringen met bivakmutsen en Suzuki Swifts zijn ineens geen maskers meer voor criminaliteit.

Volkskrant: Willem Holleeder nieuwe columnist bij Nieuwe Revu

RTL Boulevard: Holleeder columnist bij Nieuwe Revu?

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (28)