Laatste update 22:17
33

Hommeles binnen het FvD: bijval voor geroyeerde leden

Het door Forum voor Democratie geroyeerde lid Robert de Haze Winkelman krijgt bijval van drie partijgenoten, allen oud-kandidaten bij de Tweede Kamerverkiezingen. Ook zij roepen op tot meer interne democratie en eisen het vertrek van Henk Otten, penningmeester en mede-oprichter van het FvD. Dat blijkt uit een brief, gepubliceerd door NRC.

De drie leden, Gert Reedijk, Arthur Legger en Freek-Jan Berkhout, schrijven in de eerste alinea dat De Haze Winkelman en de eveneens geroyeerde Betty Jo Wevers niet alleen staan.

Een grote groep intimi rond Thierry en partijleden van het eerste en tweede uur hebben de afgelopen maanden in toenemende mate aangedrongen op hervormingen en meer interne democratie.

De briefschrijvers bevestigen de kritiek die De Haze Winkelman en Wevers hadden op de top van de partij die de touwtjes stevig zou hebben aangetrokken, geen kritiek duldt en de afdelingen in het land min of meer buitenspel heeft gezet. Volgens de schrijvers is er binnen het FvD sprake van een keurslijf en heerst er een angstcultuur.

Maandagavond maakte FvD bekend dat het echtpaar De Haze Winkelman en Wevers uit de partij was gezet wegens ‘dreigementen en kwaadsprekerij‘. Ook werden de twee door Baudet weggezet als ‘voormalig VVD-prominenten’ terwijl beiden al jarenlang niet meer actief zijn voor de VVD en vorig jaar actief betrokken waren bij de totstandkoming van de FvD-kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen.

Henk Otten laat ondertussen weten van het bestaan van de brief te weten, maar die nog niet gelezen te hebben. Wel heeft hij gezegd met de auteurs in gesprek te willen.

Update: Ook de lijstduwer van het FvD bij de vorige Kamerverkiezingen, de emeritus hoogleraar theoretische geschiedenis Frank Ankersmit, zou de partij hebben verlaten uit onvrede over de koers  van de partij. Dat schrijft Robert de Haze Winkelman op twitter:

cc-beeld: Wikimedia

Geef een reactie

Laatste reacties (33)