17

Homohaters gaan eerder dood

Studie van Colombia University toont aan: mensen die zeer bevooroordeeld zijn tov homoseksualiteit leven gemiddeld 2,5 jaar korter

Wetenschappers van Colombia University ontdekten dat homohaat levensgevaarlijk is, en niet alleen voor homoseksuelen. Ze vergeleken de sterftecijfers van 20.226 heteroseksuelen – die deelnamen aan het General Social Survey tussen 1988 en 2008 – met hun antwoorden op vragen over homoacceptatie. Wat bleek? Mensen die zeer bevoordeeld waren ten opzichte van homoseksuelen gingen gemiddeld 2,5 jaar eerder dood.

Om zeker van zijn zaak te zijn, gaf Mark L. Hatzenbuehler van Columbia University opdracht om de resulaten af te zetten tegen leeftijd, inkomen, opleidingsniveau, burgerlijke staat, geslacht, religiositeit en zelfs raciale bevooroordeeldheid. Het resultaat bleef echter dat anti-homoseksuele bevooroordeeldheid een sterke correlatie vertoonde met verhoogd sterfterisico voor heteroseksuelen. Tussen mensen met een zeer hoge en zeer lage bevooroordeeldheid ten opzichte van homoseksualiteit zat een verschil in levensverwachting van 2,5 jaar.

Mensen met een zeer grote afkeer van homoseksualiteit liepen vooral een verhoogd risico op overlijden als gevolg van hart- en vaatziekten, aldus de onderzoekers:

Fysiologische veranderingen als gevolg van woede, zoals intensivering van cardiale reacties, houden verband met de ontwikkeling van hoge bloeddruk en hartinfarcten.

Homohaat is dus letterlijk slecht voor je hart.

cc-foto: Jason

Geef een reactie

Laatste reacties (17)