43

Homoseksuele man mishandeld in Amsterdam, politie spreekt van beroving

In Amsterdam is afgelopen zaterdag een 24-jarige man ernstig mishandeld. ‘Weer homomishandeling’, noemt stadszender AT5 het. Hoewel de man al voor de mishandeling inderdaad vanwege zijn geaardheid werd uitgescholden door de daders, wil de politie vooralsnog niet van anti-homogeweld spreken.

Op AT5 staat te lezen:

In de metro werd hij al nageroepen door een groep van wat later drie jongeren van rond de 25 jaar blijken te zijn. ‘”Homo” en “boeler” [Surinaams voor homo red.] werd er in de metro naar me geroepen en toen ik uitstapte merkte ik al dat ik gevolgd werd’, vertelt Xeverio aan AT5.

Nadat de man het metrostation had verlaten, werd hij van achteren neergetrapt en in zijn gezicht geslagen. Toen hij op de grond lag sprongen de daders op hem en wilden dat hij zijn horloge, armband en tas afstond. Omdat de armband niet snel genoeg losging, werd het slachtoffer met een baksteen op zijn hoofd geslagen. Daarna maakten de daders zich uit de voeten.

Het slachtoffer, dat zelf 112 belde, werd daarop met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar de wond op zijn hoofd werd gehecht. Tegen AT5 zegt hij:

Ik ben een hardwerkende man en heb dit niet verdiend. Ik ben heel erg verdrietig dat mij dit moet gebeuren. Ik had die avond dure spullen aan. Misschien was ik een te makkelijk slachtoffer’.

Volgens de politie kan er vooralsnog niet worden gesproken van homogerelateerd geweld en wordt de zaak behandeld als ‘een ordinaire beroving’. Het slachtoffer zelf heeft goede hoop dat de daders kunnen worden opgespoord. Met zijn pinpas die ook door de daders werd meegenomen, is dezelfde avond nog contactloos betaald bij een snackbar. De politie heeft de camerabeelden opgevraagd.

Beeld: Wikipedia

Geef een reactie

Laatste reacties (43)