Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hond ontmoet zeehond

  •  
05-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
186 keer bekeken
  •  
zeehond_300.jpg
UDPATE: Zeehond blijkt achteraf ziek en is opgenomen in Pieterburen ... Een schuchtere kennismaking in Zeeland: klikt het?
Bij Het Koepeltje in Schouwen-Duiveland trof Ria Kristelijn een jonge zeehond. Haar hond Didi, een Rottweiler, besloot tot een kennismaking. Het leverde deze fraaie, tedere beelden op. Ze heeft zeehondenredder Lenie ’t Hart overigens op de hoogte gesteld van de vondst.
Update maandag 16.45 uur De toenadering van het zeehondje naar de Rotweiler is achteraf gezien misschien niet zo vreemd. De zeehond blijkt ziek. Het dier is maandagmiddag door vrijwilligers voor behandeling naar Pieterburen gebracht omdat hij longwormen heeft.
De ziekte van de zeehond is besmettelijk. Jaap van der Hielen van Eerste Hulp bij Zeezoogdieren zegt erover:
Ik hoop dat de hond van die Scharendijkse mevrouw die het filmpje maakte, ingeënt is,” zegt Jaap van der Hielen van EHBZ, want die zeehond spuugde bloed.
Het zeehondje werd sinds vrijdag al in de gaten gehouden door Pieterburen omdat hij kortademig was. Het zoogdiertje rustte om die reden af en toe uit op het strand omdat hij geen energie had om te zwemmen.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.