Laatste update 08:56
18

Miljoenen kinderen missen schoolmaaltijd door lockdown

Het sluiten van de scholen vanwege corona heeft “verwoestende gevolgen voor de voeding en gezondheid” van kinderen voor wie de schoolmaaltijd de belangrijkste maaltijd van de dag is. Die waarschuwing geven Unicef en het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP).

Volgens de organisaties missen wereldwijd 370 miljoen kinderen hun schoolmaaltijd. “Zonder deze maaltijd lijden kinderen honger, dreigen ze ziek te worden, stoppen ze met school en verliezen ze hun beste kans om aan de armoede te ontsnappen”, stelt Unicef Nederland.

Unicef en WFP werken samen met regeringen om de getroffen kinderen alsnog van eten te voorzien. Zo kunnen families op sommige plaatsen maaltijden afhalen en is er in sommige gevallen inkomenssteun.

Vorige week waarschuwde het WFP al dat de coronacrisis dit jaar tot meer hongersnood zal leiden. De organisatie verwacht dat het aantal mensen met slechte toegang tot voedsel dit jaar zal verdubbelen tot 265 miljoen.

Door de coronacrisis raken veel mensen hun inkomen kwijt. Ook zijn er op verscheidene plaatsen, waaronder in India, problemen met het binnenhalen van de oogst. Dat werk wordt vaak gedaan door migrantenarbeiders, die nu noodgedwongen thuis zitten.

cc-foto: Amber Clay

Geef een reactie

Laatste reacties (18)