Laatste update 10:55
66

Honderden Nederlanders willen naar Griekenland om vluchtelingen te halen

Het project ‘Wij gaan ze halen’ reed in een optocht met vierhonderd auto’s naar Den Haag om te protesteren tegen de regering omdat er te weinig vluchtelingen zijn opgenomen. De belofte was om binnen twee jaar vierduizend mensen op te nemen maar zestien procent daarvan is binnen.

De participanten zien zichzelf als ‘hofchauffeurs van het Koninkrijk der Nederlanden’. De regering moet zich, volgens hen, aan de beloftes houden en zij zijn er om haar daaraan te herinneren. Zij reden naar het Binnenhof en alle vierhonderd kentekens werden uitgedeeld aan vertegenwoordigers van de Tweede Kamer. Voor sommigen is het een symbolisch protest omdat voorbij de grens komen lastig zal zijn en anderen zijn écht van plan naar Griekenland te rijden.

Nederland heeft met Europa afgesproken om 3797 vluchtelingen op te nemen. Een vertegenwoordiger zou aangesteld worden om een selectie te maken van degenen die het beste inburgeren, met de focus op gezinnen en ouderen.Met dit tempo duurt het een extra twee jaar voordat het doel wordt behaald. Initiatiefnemer van ‘We gaan ze halen’, Alfard Menninga vindt het onvoorstelbaar dat de regering excuses blijft maken.

En dat terwijl ons asielsysteem overduidelijk overcapaciteit heeft en Griekenland het tempo noodgedwongen terugschroeft omdat haar Europese bondgenoten niet leveren

Het initiatief wordt door veel onbekende en bekende Nederlanders gesteund en Vluchtelingenwerk Nederland.

 

Geef een reactie

Laatste reacties (66)