64

Honderden pro-Palestina activisten vliegen naar Israël

Hoewel er geen connectie is met de Gazavloot, kondigt Israël aan de 'vliegtilla' de toegang te zullen versperren

Honderden pro-Palestina activisten zijn van plan om Israël per vliegtuig binnen te gaan. De minister van Openbare Veiligheid Yitzhak Aharonovitch heeft aangekondigd dat de activisten niet welkom zijn en linea recta terug gestuurd zullen worden. Reden: Ze zouden gelinkt zijn aan de Freedom Flotilla 2. De activisten hebben echter ruim van te voren hun vlucht kenbaar gemaakt en zijn niet van plan in Israël te blijven of naar Gaza te trekken, maar willen naar de Westelijke Jordaanoever.

Aharonovitch:

De komende dagen zijn honderden radicale activisten vanuit heel Europa verwacht naar Israël te komen om hier een provocatie en illegale demonstraties te creëren en de legitimiteit van ons eigen land te ondermijnen. Ik wil dat het duidelijk is dat als een soevereine democratische staat, wij niet zullen toestaan dat zij propaganda zullen voeren, onrust zullen aanwakkeren of illegale demonstraties zullen houden. Niet op de luchthaven, en niet ergens anders.

Eén van de organisatoren, Lubna Masarwa, verklaart tegenover Haaretz niet van plan te zijn om demonstraties te organiseren of deel te nemen in provocaties. Ook zegt ze dat er geen connectie is met de flotilla naar Gaza. Masarwa:

Confrontatie met Israël is niet het doel in deze; het doel is Palestijnse steden bezoeken op de Westelijke Jordaanoever, alsmede Jeruzalem.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de Israëlische veiligheidsdiensten gesommeerd stevig op te treden tegen de activisten. Naar verwachting zullen tussen de 600 en 1200 activisten Israël proberen binnen te komen.

Haaretz: Hundreds of pro-Palestinian activists planning to fly to Israel as counterpart to Gaza flotilla,

Netanyahu: Israel must be resolute in face of pro-Palestinian provocateurs at airport

972mag: Awaiting activists, police to deploy extra forces at TLV airport

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (64)