Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Honderden studenten InHolland tussen wal en schip

  •  
11-10-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
inholland.jpg
Studenten kunnen niet afstuderen vanwege strengere afstudeereisen… Honderden 'gevangen' tussen pover onderwijs en strenge afstudeereisen
Honderden studenten aan Hogeschool InHolland zitten in de problemen. Door het slechte onderwijs dat ze hebben genoten lukt het ze niet te voldoen aan de strengere afstudeereisen. De verzwaarde afstudeereisen leiden tot slepende procedures, hoge studieschulden en talloze studenten met het handen in het haar.
Drie jaar geleden begon bij de Haarlemse MEM-vestiging de zogenoemde InHolland-affaire. Uit een onderzoek van de Onderwijsinsprectie bleek dat (bij de onderzochte opleidingen) 39 procent van de afgestudeerden onrechtmatig een diploma kreeg. Bij de afdeling Media & Entertainment Management(MEM) kregen zo’n 150 studenten hun diploma veel te makkelijk; ze studeerden daar af via een speciaal traject. Dit kostte het voltallige bestuur uiteindelijk de kop en leidde tot een landelijke discussie over de kwaliteit van het hoger beroepsonderwijs.
MEM-studenten tussen wal en schip Uit een groot aantal studentendossiers en gesprekken door de Volkskrant met betrokkenen blijkt nu dat bijna 80 procent van de studenten die vorig jaar aan een afstudeertraject zijn begonnen bij de opleiding MEM, nog steeds geen diploma heeft. Volgens InHolland-bestuurder Huug de Deugd zijn er zo’n duizend langstudeerders bij deze opleiding. De Deugd:
We bieden grote groepen studenten extra ondersteuning, omdat zij problemen hebben met de strengere afstudeereisen. Zij zijn begonnen toen Inholland een heel andere hogeschool was.
InHolland-bestuurder Doekle Terpstra krijgt buikpijn van de dossiers van al die studenten, maar zegt dat het helaas niet altijd lukt om alle problemen op te lossen. Terpstra:
De context is ingewikkeld en we kunnen het ons niet permitteren om ook maar de minste concessie aan kwaliteit te doen.
cc-foto: Robert Hertel

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.