Laatste update 13:34
47

Horror: zo zien alle doden van de Irak-oorlog eruit op een kaart

Irak heeft drie dagen rouw afgekondigd nadat het dodental van de aanslag afgelopen weekend opgelopen is naar 213, de bloederigste aanval sinds het begin van de oorlog in 2003. Op het internet gaat een kaart rond met het aantal doden veroorzaakt door explosieven in beeld gebracht. In de periode van 2003-2010 zijn 155.470 mensen om het leven gekomen, waarvan tachtig procent burger was.

Afgelopen weekend is er een autobom afgegaan in het sjiitische gebied, waar veel mensen vanwege de ramadan na zonsondergang nog aan het eten waren. Het Iraakse ministerie van Volksgezondheid noemt 213 doden en 300 gewonden. De aanslag is opgeëist door de terreurgroep IS.

Op de kaart vertegenwoordigen de rode stipjes het aantal doden sinds 2004 tot 2009 van dodelijke incidenten en aanslagen met behulp van IED (improvised explosive devices). Daaronder is een specificatie te zien van de doodsoorzaken, van voornamelijk gewone Iraakse burgers die niets te maken hebben met de gewapende strijd die door extremisten en buitenlandse mogendheden in hun land gevoerd wordt, maar waar zij wel het meest slachtoffer van zijn.

IED

 

 

 

 

 

 

iraqi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: the Guardian, Iraq War logs

Geef een reactie

Laatste reacties (47)