Laatste update 16:09
50

Hulporganisatie redt anti-vluchtelingenboot op Middellandse Zee

De extreemrechtse opvarenden van de C-Star, een boot gecharterd door de anti-vluchtelingenorganisatie ‘Defend Europe’, zijn vandaag voor de kust van Italië te hulp geschoten door een van de hulporganisaties die zij als vijand zien. Dat meldt de Telegraph. De boot kwam in technische moeilijkheden, waarop hun hulpverzoek door de Europese marinemissie werd doorgezet naar het dichtstbijzijnde vaartuig, te weten het schip van de Duitse hulporganisatie Sea-Eye.

Voorzitter Michael Buschheuer van Sea-Eye:

“Aangezien ons Sea-Eye-vaartuig het dichtst bij de C-Star is, is ons door MRCC Rome (de lokale autoriteit op het water) gevraagd het schip te helpen. De Sea-Eye is momenteel onderweg naar de C-Star. Mensen in nood helpen is de plicht van iedereen op zee, ongeacht hun herkomst, huidskleur, religie of karakter.”

De racistische en islamofobe beweging Defend Europe bestaat voornamelijk uit Franse, Duitse, Italiaanse en Oostenrijkse jongeren die het redden van vluchtelingen zien als onderdeel van een “islamitische invasie” die het continent zou bedreigen. Volgens Defend Europe is de missie van de C-Star om de werkzaamheden van NGO’s te “observeren en documenteren” maar hulporganisaties vrezen dat ze actief zullen proberen om reddingsmissies te verhinderen, waardoor er mensen zullen verdrinken.

Volgens the International Organisation for Migration kwamen sinds het begin van dit jaar al 2385 mensen om het leven op de ‘Mediterraanse route’. 114.287 vluchtelingen wisten de kust van Europa te bereiken. 85 procent van hen kwam aan land in Italië.

Cc-foto: operatiecreatie

Geef een reactie

Laatste reacties (50)