46

Hulpverlener gearresteerd na hulp aan vluchtelingen

Man ten onrechte beschuldigd van mensensmokkel ... eist schadevergoeding van marechaussee 

Een hulpverlener uit Utrecht is deze week ten onrechte gearresteerd op verdenking van mensensmokkel, toen hij een doodzieke 9-jarige vluchteling en zijn vader een lift wilde geven. De man eist nu een schadevergoeding van de marechaussee.

Mohamed Aarab, werd door de Koninklijke Marechaussee opgepakt in Venlo toen hij enkele vluchtelingen, waaronder het kind met leukemie, een helpende hand wilde toesteken. Hij had de mensen leren kennen tijdens vrijwilligerswerk in Griekenland en contact met hen gehouden. Aarab wachtte bij de grens de vluchtelingen op om hen naar het aanmeldcentrum in Ter Apel brengen. Op die manier wilde hij voorkomen dat het zieke kind in de buitenlucht zou moeten slapen. De man reed op dat moment in zijn dienstauto van een thuiszorginstantie en droeg ook zijn uniform.

In Ter Apel werd Aarab echter aangehouden en moest net als de vader van het kind de nacht in de cel doorbrengen. De volgende dag werden zowel hij als de vader weer vrijgelaten. De twee worden niet langer als verdachte gezien.

De 35-jarige Utrechter eist nu een schadevergoeding van de Koninklijke Marechaussee. Tegen 1Limburg verklaart de vrouw van Aarab dat hij het geld wil gebruiken voor de behandeling van het kind. Volgens een woordvoerder van de marechaussee is er geen sprake geweest van een fout, omdat er op dat moment genoeg redenen zouden zijn geweest voor de aanhouding. 

cc-beeld: Directie Voorlichting

Geef een reactie

Laatste reacties (46)