101

Hypotheekrenteaftrek, episode 517

Debat over hypotheekrenteaftrek laait weer op... Plan voor beperking ligt klaar... Wilders twittert in hoofdletters dat hij fel tegen het gemorrel aan de aftrek is

De nieuwe zoektocht naar bezuinigingsmogelijkheden brengt het einde van de hypotheekrenteaftrek dichterbij. Dat meldt het AD vandaag. In ieder geval de aftrekmogelijkheden voor aflossingsvrije hypotheken zouden flink beperkt worden. Wilders laat in de Telegraaf weten dat de PVV geen gemorrel aan aftrek accepteert.

Binnen de VVD was het beperken van de aftrek voor huizenbezitters lang onbespreekbaar. Maar dat idee lijkt te veranderen. Steeds meer VVD-prominenten laten weten dat de huidige hypotheekrenteaftrek niet houdbaar is. Zo vertelde Ed Nijpels in het programma Eva Jinek op Zondag dat het inperken van de hypotheekrenteaftrek ook binnen de VVD bespreekbaar moet worden.

Het kabinet moet waarschijnlijk op zoek naar extra mogelijkheden om te bezuinigen. Minister Jan Kees de Jager van Financiën denkt echter dat met de beperking van de hypotheekrenteaftrek niet direct veel geld binnen te halen valt.

Ondertussen laat Wilders op Twitter in hoofdletters weten HANDEN AF VAN HYPOTHEEKRENTEAFTREK!!!

AD: einde hypotheekrenteaftrek nabij

Telegraaf: ‘Bescherm aftrek’

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (101)