Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Iedereen boos op Blair

  •  
06-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
amsterdam300_01.jpg
Memoires oud-premier Groot-Brittannië vallen slecht. Blair met eieren bekogeld bij boekbespreking. Facebookpagina 'Zet boek Blair onder Misdaad'
De memoires van Tony Blair blijven de gemoederen verhitten. Het boek is dan ook controversieel. Blair haalt hard uit naar zijn opvolger Gordon Brown en hij blijft zijn beslissing om mee te stappen in de Irak-oorlog verdedigen. Dat schrijft de Belgische krant De Standaard maandag.
Zaterdag werd Blair in de Ierse hoofdstad Dublin, waar hij zijn boek kwam signeren, bekogeld met eieren, schoenen en plastic flessen, zo meldt de Standaard. Het waren de tegenstanders van de Irak-oorlog die tot het protest hadden opgeroepen.
Op Facebook is een groep opgericht waarin geëist wordt dat het boek uit de rekken ‘Autobiografie’ wordt verwijderd en in de afdeling ‘Misdaad’ wordt ondergebracht.
Ook koningin Elizabeth zou ‘not amused’ zijn over passages in het boek waarin Blair vertelt over zijn ontmoetingen met de koninklijke familie. Bovendien wordt er door verschillende mensen openlijk getwijfeld aan het waarheidsgehalte van de anekdotes die de oud-premier in het boek opschrijft.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.