11

Iedereen is boos op Dolce & Gabbana

Elton John woest nadat homoseksueel modeduo gay ouderschap basht … Beroemdheden boycotten modemerk

Nadat Elton John afgelopen weekend aankondigde het modemerk te zullen boycotten uit afschuw over hun afkeuring van het homo-ouderschap, zijn vele beroemdheden hem gevolgd. Onder de hashtag #BoycottDolceGabbana spreken zij zich uit tegen de uitspraken van het -zelf homoseksuele- modeduo waarin zij adoptie door homo’s ‘onnatuurlijk’ noemen.

Nieuwsblad.be meldt:

Toen hen in een interview met het Italiaanse magazine Panorama werd gevraagd naar de inspiratie voor hun jongste modeshow (waarin het duo de Italiaanse ‘Mamma’ op een voetstuk plaatste) lieten Domenico Dolce en Stefano Gabbana zich ontvallen dat ‘de enige echte familie een traditionele familie is’, dat ze tegen adopties door homokoppels zijn en dat ‘voortplanting een daad van liefde zou moeten zijn, waar geen in een labo gemaakte ‘synthetische’ kinderen of gehuurde baarmoeders bij mogen komen kijken’.

Zanger Elton John was woest en haalde hard uit op Instagram:

Hoe durf je mijn mooie kinderen ‘synthetisch’ te noemen. En schaam jullie voor dat wijzende vingertje naar IVF – een wonder dat duizenden liefhebbende mensen, zowel hetero als homo, in staat stelt hun kinderwens te vervullen. Jullie archaische denkwijze past niet bij deze tijd, net als jullie mode. Ik zal nooit meer Dolce en Gabbana dragen. #BoycottDolceGabbana.

Velen gingen hem achterna:

Geef een reactie

Laatste reacties (11)