65

Iedereen mag meeschrijven aan PvdA-programma

Partij lanceert website doemeemetdiederik.nl waarop suggesties geplaatst kunnen worden door leden én niet-leden

Bij de PvdA wordt niet (alleen) achter gesloten deuren door partijbonzen bepaald wat er in het nieuwe verkiezingsprogramma komt. De partij heeft een website geopend waarop iedereen, lid of geen lid, ideeën kan aandragen.

Op doemeemetdiederik.nl kunnen mensen tot 20 mei suggesties dien en op elkaars ideeën reageren. Van alle in deze ‘ideeënfase’ verzamelde voorstellen gaan er 50 door naar de ‘stemfase’, zo is op de website van de PvdA te lezen. De helft bestaat uit oplossingen die de meeste stemmen hebben gekregen in de eerste fase, de andere helft bestaat uit oplossingen die de partij selecteert. De stemfase is van 21 mei tot en met 24 mei. De tien winnende ideeën uit de stemfase, staan centraal op de Conferentie over de Toekomst van Nederland op 26 mei. De beste worden opgenomen in het verkiezingsprogramma, aldus de PvdA. 

Rita Verdonk deed ooit hetzelfde voor haar Trots op Nederland, bij het volk te rade gaan voor inhoud. Dat was niet bepaald een succes.

Foto-cc: PvdA

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (65)