91

‘Ik ga alleen als premier in het kabinet zitten’

Diederik Samsom: De leider van de PvdA zit in de Tweede Kamer

PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom zegt in geen enkel kabinet te gaan zitten, tenzij hij premier wordt. Die uitspraak deed hij zondagmiddag in het tv-programma Buitenhof.


Samsom:

Laat ik duidelijk zijn: de leider van de PvdA zit in de Tweede Kamer. Ik maak één uitzondering, en dat is als onze partij de grootste wordt. Ik ga in geen enkel kabinet zitten, behalve als het mijn naam draagt.

Diederik Samsom ging in Buitenhof in gesprek met financieel geograaf Ewald Engelen en mediaconsulent en toezichthouder in de zorg, Maria Henneman. Het programma wordt door oud-Zembla-eindredacteur Kees Driehuis gepresenteerd. Hij is vanaf heden het nieuwe gezicht van Buitenhof. Ook maakt hij deel uit van de redactie.

Op Twitter veel lovende reacties over de uitzending.

Oud-D66-leider Thom de Graaf:

Kunnen we niet elke avond tot 12/9 #buitenhof uitzenden ipv die worstelwedstrijden de we lijsttrekkersdebatten noemen?

Trouw-journalist Hans Goslinga:

Samsom doet in zijn gedrevenheid aan Joop den Uyl denken. En uiterlijk ook enigszins. #buitenhof

Schrijver Ronald Giphart:

Godallemachtig, moet dat nu? Tv met politici die mogen uitpraten en niet hoeven mee te gaan in idiotieën en platitudes? #buitenhof

Oud-GroenLinks-leider Femke Halsema:

Optimisme besmet: #sap en #samsom versterken elkaar in progressieve visie op Europa, duurzaamheid, economie #fijn #buitenhof

Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (91)