98

‘Ik wil een kerk voor de armen’

Een onverwacht kijkje achter de schermen van paus Franciscus

Jorge Bergoglio gaan streven naar een sobere kerk. Dat maakte hij tijdens zijn ontmoeting met de internationale pers bekend. Hij wil zich in dienst van de armen stellen. Daarom koos hij voor de naam Fanciscus van Assisi. Hij was een symbool van vrede, soberheid en armoede.


Tijdens zijn speech onderbrak de paus zijn zinnen om een klein uitstapte te maken naar hoe hij in de Sixtijnse kapel op zijn naam kwam.

Franciscus:

“Ik zal jullie een verhaal vertellen…Toen het er gevaarlijk veel op begon te lijken dat er een tweederde meerderheid voor mij zou komen, werd ik gerustgesteld door mijn vriend, de Braziliaanse kardinaal Claudio Hummes.”
“Hij omhelsde me, kuste me en zei dat ik de armen niet moest vergeten. En op dat moment kwam in mijn hart de naam Franciscus van Assisi naar boven.”
“Sint Franciscus van Assisi was de man van de armen. De man van vrede. De man die Gods schepping liefhad. En in deze tijd hebben we niet zo’n goede band met de Schepper. De man die ons deze geest van vrede schenkt, de man die een armenkerk wilde.

Komende dinsdag is de inauguratie van Franciscus I. Daarbij zullen onder andere prins Willem-Alexander en premier Rutte aanwezig zijn. Volgende week zaterdag heeft hij ook een ontmoeting met zijn voorganger Benedictus XVI.

RTL Nieuws: Paus Franciscus: Ik zal jullie een verhaal vertellen…

Geef een reactie

Laatste reacties (98)