Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Impeachment-procedure tegen Trump in gang gezet

  •  
15-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8567826396_7804f0256c_z
De Amerikaanse Democratische partij is een impeachment-procedure gestart tegen Donald Trump. Ze doen dit omdat ze menen dat hij de grondwet heeft geschonden en uit zorgen voor de nationale veiligheid. Luis Gutiérrez tweette dat hij samen met nog enkele andere Democraten hoorzittingen over de afzetting van Trump in gang wil zetten.
‘Als ik een misdaad zie, bel ik 911, dan blijf ik niet eerst staan om consensus te creëren tussen mijn buren. Als er een misdaad wordt gepleegd, dan roep je een jury bij elkaar, en in dit geval is dat de Justitie-commissie van het Huis en we moeten nodig aan de slag’ aldus Gutiérrez.
De democraten vinden onder andere dat Trump de persvrijheid ondermijnt, de rechtsgang hindert en de rechtsstaat belemmert. Ook is het volgens hen onwettig dat hij binnen en buiten Amerika bij blijft verdienen. ‘De tijd is gekomen om het Amerikaanse volk duidelijk te maken dat er een eind moet komen aan een reeks van schendingen van onze grondwet door de president’ zei een van de andere betrokken Democraten.
cc-foto:  Gage Skidmore

Meer over:

donald trump, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.