Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

iMussolini op één na populairste iPhone app in Italië

  •  
27-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
imussolini_300.jpg
Toespraken van fascistische dictator herleven
Een programma voor de iPhone waarmee toespraken van de fascistische dicator onder andere als filmclips zijn te bewonderen is een instant hit. De 25-jarige programmeur uit Napels is verbaasd door het succes.
In een email aan het financieel persbureau Bloomberg laat Luigi Marino weten dat Mussolini een ‘gevoelige bladzijde uit de geschiedenis is die nooit vergeten mag worden’. Eerder maakte hij andere apps, waaronder een met pizza-recepten. Apple wilde geen commentaar geven op het succesnummer.
RTEmagicC_foto.jpg
Het op 21 januari uitgebrachte iMussolini staat in de lijst populairste betaalde apps in iTunes op de tweede plaats. Er worden nu meer dan duizend exemplaren per dag van verkocht a 0,79 euro. Overigens is sinds deze maand ook een audioalbum met toespraken van ‘Il Duce’ te koop via iTunes. Dat is aanzienlijk minder populair, vermoedelijk vanwege de prijs van 39,90 euro. Het populairste audioboek in de Italiaanse iTunes-winkel is het Communistisch Manifest van Karl Marx, een bestseller uit 1848. 
De dictator Mussolini heerste in Italië van 1922 tot 1945. Hij werd door het Italiaanse verzet gedood.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.