Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘IND dupeert duizenden kinderen’

  •  
11-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderrechten_in_het_geding_300.jpg
[Video] Nieuwe Europese wetten en richtlijnen genegeerd ... Rechter: belang kinderen gaat boven belang staat om asielbeleid uit te voeren
Het gerechtshof in Den Haag heeft de Nederlandse staat vandaag verboden om een uitgeprocedeerde moeder van haar drie minderjarige kinderen te scheiden. De staat wilde de vrouw uit het centrum in Ter Apel zetten en de kinderen opvangen in een pleeggezin of tehuis, maar het hof verbiedt dat nu.
De immigratiedienst IND houdt bij het afgeven van verblijfsvergunningen onvoldoende rekening met de belangen van kinderen. Dat stellen twee deskundigen in een reportage van Uitgesproken EO. Volgens emeritus-hoogleraar Cees Groenendijk en Carla van Os van Defence for Children is de IND tegenwoordig verplicht bij elke beslissing inzake een verblijfsvergunning na te gaan wat de gevolgen zijn voor eventuele betrokken kinderen. De IND weerspreekt deze bewering. Zij stelt dat bij de opstelling van het vreemdelingenbeleid de belangen van kinderen al meegewogen zijn. Daardoor zou een individuele afweging van de belangen van kinderen niet nodig zijn. Maar volgens Groenendijk negeert de IND daarmee nieuwe Europese wetten en richtlijnen.   Immigratie-minister Gerd Leers, die de IND in zijn portefeuille heeft, wilde in de reportage niet reageren op de uitspraken van Groenendijk en Van Os.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.