52

Indiase guru: overleden studente zelf schuldig aan verkrachting

Spirituele leider Asaram Bapu: meisje had om genade moeten smeken

Een populaire Indiase guru is in opspraak gekomen nadat hij op TV heeft gezegd dat de 23-jarige studente Jyoti Singh Pandey medeschuldig is aan haar verkrachting. De spirituele leider, die door zijn volgers Bapu wordt genoemd, zei dat ze in de eerste plaats niet eens met een jongen naar de film had moeten gaan. Vervolgens had ze voor de voeten van de mannen moeten vallen en in naam van God om genade moeten smeken. Het meisje werd op 16 december 2012 door zes mannen in een bus verkracht en is aan de gevolgen daarvan overleden.


De uitlatingen van de 71-jarige kunnen op veel kritiek rekenen. Ravi Shankkar Prasad, voorzitter van Hindoeïstische partij Bharatiya Janata Party (BJP) noemde de uitlatingen ‘stuitend’ en ‘pijnlijk’. De Hindu Newspaper vindt het onbegrijpelijk dat een man als hij zich zo durft te verlagen.  In een commentaar voegde een redacteur toe dat zijn woorden massaal veroordeeld dienen te worden.

In India zijn er verschillende geluiden die beweren dat vrouwen zich moeten houden aan de traditionele rolverdelingen. Zo zei Abhijit Mukherjee, de zoon van de president en politicus in het Congres, dat vrouwen die deelnemen aan demonstraties vergelijkbaar zijn met tweedehands auto’s.

In een reactie heeft de Indiase guru laten weten dat de media ‘blaffende honden’ zijn die zijn verklaring uit het verband hebben gerukt.

ABC News: Outrage as Indian guru blames Delhi rape victim

Geef een reactie

Laatste reacties (52)