Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Indiase minister: 'Homoseksualiteit is een buitenlandse ziekte'

  •  
05-07-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
204 keer bekeken
  •  
ANP-Azad_300.jpg
Beschamend optreden van Indiase minister van gezondheid op HIV/Aids congres
India heeft zichzelf weer een flinke stap teruggezet betreft homo-acceptatie en emancipatie. De Indiase minister van gezondheid Ghulam Nabi Azad sprak op een HIV/Aids conferentie een aantal zeer beledigende woorden uit over homo-relaties. Zo zei hij dat seks onder homo’s ‘onnatuurlijk’ is en dat homoseksualiteit een ziekte is ‘die afkomstig is uit andere landen’.
Azad zei op de conferentie in Delhi ook dat ‘hoewel het gemakkelijk is om prostituees te vinden en hen voor te lichten over seks, het een uitdaging is om mannen te identificeren die seks hebben met anderen mannen’. “Ondanks dat seks tussen mannen onnatuurlijk is, bestaat het in ons land en verspreid het zich snel. Dat maakt het moeilijk om het op te sporen.”
Het is nog maar drie jaar geleden dat de Indiase regering de wet ophief die homoseksualiteit bestraft als een onnatuurlijke misdaad. Anjali Gopalan, één van de leidende Aids campagneleiders in India heeft net als de VN de woorden van Azad veroordeeld. Ze vertelde de BBC zeer ontzet te zijn door het optreden van Azad:
Hij leeft op een andere planeet! Mijn bloeddruk steeg tot het dak. Ik ben zo boos, ik kan het niet onder woorden brengen. Dit soort jongens mogen niet op dit soort posities zitten. Azad had alle ambtenaren in het het hele land kunnen aanpakken, het was een gouden kans geweest om discriminatie tegen te gaan. In plaats daarvan liet hij die kans door de vingers glippen. Ik hoop dat dit ons niet meer 10 jaar kost.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.