Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Indonesië krijgt andere hoofdstad

  •  
29-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
Jakarta_slumlife15
De zojuist herkozen Indonesische president Joko Widodo heeft besloten dat zijn land een nieuwe hoofdstad nodig heeft. Het enorme Jakarta, op het dicht bevolkte eiland Java, kent een van de grootste verkeersdruktes ter wereld en tijdens de spits komt de stad nagenoeg tot stilstand. Welke stad het stokje over gaat nemen is nog niet bekend, maar er wordt gesproken over een locatie in het oosten van het uitgestrekte eilandenrijk.
Volgens de Indonesische regering kan het nog wel een decennium duren voor de knoop is doorgehakt. Duidelijk is in ieder geval wel dat Jakarta niet langer wordt gezien als een toekomstbestendige regeringszetel. De stad kampt voortdurend met overstromingen, zakt weg doordat grondwater wordt opgepompt en de tientallen miljoenen mensen die in de grotere agglomeratie wonen zorgen voor een enorme milieulast die amper nog valt te controleren. Ongeveer de helft van de totale bevolking van het land woont op Java.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.