55

Innige verstrengeling Telegraaf, WNL en Powned onderzocht

Website Powned gevuld door redactie GeenStijl. Programma's WNL geproduceerd door productiebedrijf Telegraaf Video Media

Het Commissariaat voor de Media onderzoekt de verstrengeling van de nieuwe omroepen WNL en PowNed met de Telegraaf Media Groep (TMG). Dat NRC Handelsblad. Beide omroepen zijn voortgekomen uit het Telegraaf-concern. Het Commissariaat heeft contracten over samenwerking met derden opgevraagd bij de omroepen, aldus NRC.

Tussen de twee aspirant-omroepen en hun initiatiefnemers, dagblad De Telegraaf en weblog GeenStijl bestaan innige banden, zo meldt ook Adformatie vandaag op basis van het bericht in NRC. De website van PowNed wordt gevuld door de redactie van GeenStijl. Andersom staat het laatste nieuws dat de omroep brengt ook prominent op de homepage van GeenStijl, met links naar de website van PowNed.

Verder worden programma’s van WNL, zoals Ochtendspits, Avondspits en Uitgesproken WNL geproduceerd door Telegraaf Video Media, een dochterbedrijf van TMG. Redacteuren van deze programma’s zijn in dienst van het productiebedrijf; de redactie is gevestigd op de Basisweg waar ook dagblad De Telegraaf is gevestigd.
De vraag is nu of met het uitbesteden van producties aan dochterbedrijven van TMG beide omroepen de Mediawet hebben overtreden. Het extern inhuren van productiecapaciteit is toegestaan.

Lees meer bij Adformatie: Onderzoek naar Telegraaf, WNL en Powned

Geef een reactie

Laatste reacties (55)