18

Inspectie bespaarde Jansen Steur de tuchtraad

Inspectie voor Gezondheidszorg blijft achter afspraak staan, waardoor Jansen Steur in Duitsland weer aan de slag kon

De Inspectie voor de Gezondheidszorg lijkt het inderdaad ‘op een akkoordje te hebben gegooid’ met de omstreden neuroloog Jansen Steur, zoals het CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt al vermoedde. De inspectie kwam in 2010 met Jansen Steur overeen dat hij niet voor de tuchtraad zou worden gesleept als hij nooit meer aan het werk zou gaan. Achter deze afspraak blijft de inspectie ook staan, meldt de NOS woensdag ook al hadden ze toch gevolgd dat de neuroloog daarna wel in Duitsland aan het werk kon.

Kamerlid Omtzigt reageert:

Het heeft er alle schijn van dat de Inspectie een overeenkomst heeft getekend: zolang jij maar niet in Nederland werkt, vinden wij alles best.

De deal werd gesloten nadat Jansen Steur zich vrijwillig uit het BIG-register had laten schrijven, en hij dus al niet meer in Nederland als arts mocht werken, zo meldt de NOS. “Het aanspannen van een zaak bij de tuchtrechter was daarom sowieso niet meer aan de orde”, zegt een woordvoerder van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dat de afspraken alleen voor Nederland werden gemaakt, is volgens de Inspectie niet gek, omdat de instantie alleen over Nederland gaat. 

Het CDA wil een spoeddebat met minister Schippers over de kwestie.

NOS: IGZ staat achter deal met neuroloog

Geef een reactie

Laatste reacties (18)