8

Instagram censureert Parool om blote billen-fotoInstagram haalt coverfoto van PS-bijlage met een man in blote billen offline … De foto hoorde bij een bloedserieus artikel over wat smokkelaars beweegt

De bijlage van PS van maandag had een mooie cover. Op de voorkant prijkten de billen van een man waarin, dankzij een wat handige foto-nabewerking, een hamer zat. De afbeelding hoorde bij een artikel over smokkelmethoden. Maar Instagram haalde de foto offline.

Het Parool had de foto op een speciale themapagina van Instagram geplaatst, ‘Coverjunkie’, waar mensen tijdschrift- en krantencovers van over de hele wereld uploaden. Maar de blote billen van het Parool mochten er niet blijven staan.

En dat terwijl het beeld hoorde bij een serieus achtergrondverhaal, geschreven door misdaadjournalist Paul Vugts, over de drang van gedetineerden om verboden spullen te smokkelen.

Instagram is met enige regelmaat in het nieuws vanwege het verwijderen van foto’s van de site. Rihanna stopte zelfs met Instagram, nadat verschillende naaktfoto’s van haar waren verwijderd. Het Parool schrijft dat Instagram onlangs ook het account van politie Noord-Nederland weghaalde. Die wilde burgers meer inzicht geven in hun werkwijze. Waarom het account was verwijderd, was de politie een raadsel. Maar dat was wellicht een fout.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)