Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Instagram censureert Parool om blote billen-foto

  •  
27-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
432 keer bekeken
  •  
blotebillen.jpg


Instagram haalt coverfoto van PS-bijlage met een man in blote billen offline … De foto hoorde bij een bloedserieus artikel over wat smokkelaars beweegt
De bijlage van PS van maandag had een mooie cover. Op de voorkant prijkten de billen van een man waarin, dankzij een wat handige foto-nabewerking, een hamer zat. De afbeelding hoorde bij een artikel over smokkelmethoden. Maar Instagram haalde de foto offline.
Het Parool had de foto op een speciale themapagina van Instagram geplaatst, ‘Coverjunkie’, waar mensen tijdschrift- en krantencovers van over de hele wereld uploaden. Maar de blote billen van het Parool mochten er niet blijven staan.
RTEmagicC_blotebillen_groot_01.jpeg
En dat terwijl het beeld hoorde bij een serieus achtergrondverhaal, geschreven door misdaadjournalist Paul Vugts, over de drang van gedetineerden om verboden spullen te smokkelen.
Instagram is met enige regelmaat in het nieuws vanwege het verwijderen van foto’s van de site. Rihanna stopte zelfs met Instagram, nadat verschillende naaktfoto’s van haar waren verwijderd. Het Parool schrijft dat Instagram onlangs ook het account van politie Noord-Nederland weghaalde. Die wilde burgers meer inzicht geven in hun werkwijze. Waarom het account was verwijderd, was de politie een raadsel. Maar dat was wellicht een fout.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.