Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Instagram wordt heel veel slimmer (enger)

  •  
08-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wa.jpg
Facebookapp kan straks gezichten, gebouwen, merken en geluiden herkennen en filteren in je video's
Instagram, het sociale medium wat vorig jaar door Facebook werd gekocht, is ineens stukken slimmer geworden. Nu je er naast foto’s ook video’s kunt delen, vindt Facebook de tijd rijp voor een ingrijpende upgrade. Instagram kan straks namelijk gezichten, gebouwen, merken en zelfs geluiden herkennen in je video’s. Dat meldt Techcrunch zondag.
De informatie die uit de video’s wordt gefilterd zal ingezet worden om relevante beeldfragmenten te selecteren die als teaserafbeelding voor de video kunnen worden gebruikt en om mensen en onderwerpen in de video’s te herkennen, zodat ze makkelijker te ‘taggen’ zijn.
De data zal ook worden ingezet om de video te kunnen voorstellen aan mensen voor wie de video misschien relevant kan zijn vanwege de persoon, locatie of activiteit die erin voorkomt. Daarnaast is de informatie natuurlijk ook interessant voor adverteerders en de NSA

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.