Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Internationaal instituut stopt 'homo-therapie'

  •  
28-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Exodus_international_300.jpg
Orthodox-christelijk instituut komt na 36 jaar tot inkeer: homoseksualiteit is een worsteling die niet te genezen is
Het Amerikaanse Exodus International geeft er na 36 jaar proberen op. Het orthodox-christelijke instituut gaat stoppen met het aanbieden van genezingstherapie die als doel heeft homoseksuelen van hun seksuele voorkeur te genezen.
Volgens de directeur Alan Chambers is de aanpak niet meer geloofwaardig. “Homoseksualiteit is vooral een worsteling. En van een worsteling kun je niet genezen”, is zijn conclusie. 
Exodus International heeft wereldwijd zo’n 260 afdelingen, vooral in de VS en Canada, maar ook in Brazilië en Australië. Alle medewerkers wordt nu verzocht de genezingstherapie voor homo’s niet meer aan te bieden. Ook de boeken die moeten helpen tot inkeer te komen zijn uit de webshops gehaald. 
Het Amerikaanse instituut had ook haar invloeden op het Nederlandse Different, maar die haalde het woord ‘genezing’ al jaren geleden uit de folders. In plaats daarvan gebruiken de Nederlandse homo-therapeuten het woord ‘gerichtheid’ voor homoseksualiteit. 
Over het vergoeden van de therapie van Different ontstond vorig jaar opschudding. Minister Schippers moest daarop concluderen dat homoseksualiteit in tegenstelling tot wat Different beweert geen psychiatrische stoornis is. De therapie wordt niet meer vergoed. 
cc-foto: Andrew Ciscel
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.