4

Internet geroerd door ode aan stervende moeder

16-jarige dochter zingt aangrijpend lied op mobiele telefoon

De 16-jarige Sarah Philips nam afscheid van haar stervende moeder Debbie, trok zich terug op haar slaapkamer en zong het nummer Autumn van Paulo Nutini haarzuiver als ode op een mobiele telefoon in. Vierenhalf uur later overleed Debbie (48) aan baarmoederhalskanker met haar gezin aan haar zijde in hun Londense huis.


Sarah wilde het lied eigenlijk op de begrafenis zingen maar dacht dat ze daar emotioneel niet toe in staat zou zijn. Dus zocht ze de tekst van het liedje via internet op en nam het op met haar mobiele telefoon, zonder muziek. Ze had het nog nooit eerder gezongen.

Drie dagen na het overlijden vertelde ze haar vader van de opname. Een vriend zette er vervolgens muziek onder en Sarah zelf selecteerde video’s en foto’s waar ze een clip mee maakte die het geluk van het gezin toont maar ook de verwoesting van het leven door de ziekte. Nadat het lied op de begrafenis was afgespeeld, zette Sarah het op YouTube waar het nu als een aangrijpende viral wordt rondgestuurd. In amper vijf dagen tijd is het al bijna honderduizend keer bekeken.

Tegenover de Daily Telegraph verklaarde Sarah dat ze op deze manier geld wil ophalen voor de kankerbestrijding. De krant doet uitgebreid verslag van het leed.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)