Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Inwoner Naarden doet aangifte tegen RTV N-H om 'jihadposters'

  •  
03-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
RTVNhoutochop.jpg
Poster deed de man denken aan het angst- en haatzaaien voor WOII, daarnaast werd hij meerdere keren aangesproken door buurtbewoners
Een inwoner van Naarden heeft aangifte gedaan tegen de regionale omroep RTV Noord-Holland vanwege reclameposters met de tekst: ‘Huizen er nog andere jihadgezinnen in ’t Gooi?’ De reclame doet de man denken aan het angst- en haatzaaien in de periode voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog. Ook zegt hij sinds de poster er hangt meerdere keren te zijn aangesproken op het fenomeen ‘jihadgezin’. Omdat buurtbewoners de Marokkaanse Nederlander voor de voeten werpen ‘of jullie het niet goed genoeg hebben in Nederland’, heeft de man het gevoel dat hij zich moet verantwoorden, ondanks het feit dat er nauwelijks ‘jihadgezinnen’ zijn in het Gooi. Eerder werden twee gezinnen uit Huizen ervan verdacht uitreisplannen naar Syrië te hebben, maar daar bleek niet genoeg bewijs voor te zijn.
De poster heeft buiten de aangifte ook boze reacties teweeg gebracht in op social media, bij de PvdA, SP en het gemeentebestuur van Huizen.
RTVNhoutochopgroot
Directeur Paul van Gessel van RTV N-H is zich van geen kwaad bewust. In het EO-programma Dit is de Dag zei hij donderdag: 
Wij zoomen per regio in Noord-Holland in op een thema dat daar speelt. In het Gooi zijn dat nou eenmaal jihadstrijders. Wij zijn een journalistieke organisatie en die stelt vragen. Waarom zou je hier geen reclame mee mogen maken? Wij stellen niemand in een kwaad daglicht.
Cc-foto: @branneke

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.