Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Inzameling 3FM Serious Request breekt record

  •  
24-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
serious_300.jpg
Gulle Nederlanders bezuinigen niet op ontwikkelingshulp
De inzamelingsactie van 3FM heeft in een week tijd 7.135.707 euro opgebracht. Dat is 22.260 euro meer dan vorig jaar toen het kabinet nog drie miljoen euro schonk. Het kabinet onder leiding van Rutte wilde geen geld geven voor de hulp aan aids-wezen in Afrika, een hulpproject van het Rode Kruis.
De gulle Nederlanders zelf zorgden er voor dat de actie toch een recordopbrengst had. Voor Serious Request brachten de 3FM-dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg een week lang door in het Glazen Huis in Eindhoven. Gedurende die week, die ze vastend doorbrachten, veilden ze verzoeknummers.
NOS meldt:
Tijdens het slotconcert op het 18 septemberplein traden onder anderen Marco Borsato, Guus Meeuwis, Alain Clark, Ilse de Lange en Bløf op. Deze laatste band bracht ook de laatste nacht in het Glazen Huis door. Daar deed de band in de nacht een paar optredens, onder meer één met Acda en De Munnik.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.